Thursday, June 30, 2011

Två veckor in i juli smäller det!

Agio midnight sun raid startar inne i centrala staden torsdagen den 14 juli för att pågå i tre dagar. Varje dag seglas 2-3 delseglingar och nätterna tillbringas på Klubbviken.
Under raiden kommer stora delar av skärgården runt Luleå att få besök av de små snabba katamaranerna sökande efter den snabbaste vägen till nästa checkpoint.

Under tävlingen kommer det garanterat att bli en del spektakulära vurpor, vågade vägval och det är nog sannolikt att det blir en eller annan grundstötning också.

Vill du ser var vi kommer att segla så skall du följa länken under waypoints, där får man via Google maps bra överblick över det tänkta tävlingsområdet, området sträcker sig från Piteå skärgård i söder till Töre skärgård i norr och innefattar hela 100 waypoints. Bara timman innan start får seglarna veta vilka waypoints som ingår i etappen och kan lägga in dem i sin GPS och besluta om vilka vägval som är smartast för dagen. Att göra bra val är viktigt när man seglar båtar som gör upp emot 25 knop och man ska navigera samtidigt som man bokstavligen står i duschen.

Vi är väldigt glada att få hit flera besättningar söderifrån. Lokalt i Luleå har det hunnit seglas några race i sommar och med stadiga fem båtar på linjen känns det som att utvecklingen kommit igång på allvar.
Nu ser vi fram mot tre härliga dagar med massor av utmanande segling och hoppas att detta blir första steget mot en fortsatt stark utveckling av F18-seglingen i stan.

Joakim Wiklund, SWE 114

No comments:

Post a Comment