Thursday, June 21, 2012

Välkomna till Agio midnight sun raid 2012

Sommarens stora event är i antågande, den 5 juli smäller startskotet till Agio Midnight Sun Raid 2012 och vi har idag 14 besättningar på startlinjen. Efter förra årets succe har vi fått klart för oss att enkelheten var en viktig framgångsfaktor och därför har vi gjort en del förändringar i planeringen som vi hoppas ska uppskattas av alla. Vi hoppas också att denna sida skall ge såväl tävlande som intresserade och media all viktig information. Om inte, tveka inte att kontakta mig, Joakim Wiklund, 070-697 52 51. Under tävlingen är jag dock svårfångad eftersom jag seglar Agio Red, eller SWE 114 som båten också heter.

Startplatsen är ändrad till Granudden

Granudden är Luleå Segelsällskaps jolleanläggning i hamnbasängen bara någon kilometer från centrum, 500 meter från busshållsplats och dryga kilometern gångvägen från flygplatsen Kallax.
På Granudden finns det plats för bil och släp. Det är också här Luleås F18-seglare håller till.

För den som önskar går det bra att hålla till på Granudden dagarna före eller efter raiden också, här finns plats för alla våra båtar.

Tävlingen invigs med en grill och båtmeckarkväll på onsdag den 4 juli. Vi tänder grillen och öppnar regattaexpeditionen klockan 18.00.

För er som kommer sent så ska vi hålla grillen igång länge! Natten här uppe är ljus det ljusnar redan innan det börjar skymma. Att stå i solen klockan ett på natten och skruva i båten är rätt mysigt. Fråga Olle och Tom.

För er som kommer sent så går det bra att sova på golvet i jollestugan.

Lite praktiska saker

Sjökort. 413, 414, 415.

Under raiden kommer vi att bo på tre platser och i Töre och Piteå sover vi på golvet i klubbstugorna, dvs liggunderlag och sovsäck är lämpligt att ha med sig.
Packning kommer vi att skicka med kölbåtarna som deltar i ett parallellt race, Rubus Arcticus. Packa smart och lite så funkar det bra. En väska per person plus liggunderlag rekommenderas.
Reparationsutrustning och verktyg försöker vi samsas kring så att vi får med det med säkerhetsbåt och startbåt. Vi har också en mycket snabb säkerhetsbåt som kan användas för att åka tillbaka till parkeringen med släpvagnar och bilar för att hämta reservdelar vid större behov.

I norrbotten är solen stark och myggen ännu starkare och ibland också rätt många. Lite myggvalla kan vara på sin plats bland solsticken.

Raiden går över 4 etapper och slutar i Piteå skärgård på lördag 

Där blir det prisutdelning, god mat och säkert ett bra party.
Men skam den som ger sig, på söndag kör vi bryggrace. Kring 10 startar vi igen och seglar tillbaka till Luleå och Granudden. Hur var det nu, var VM viktigare än bryggrace eller...


Mer info kommer!

Med hopp om en riktigt rolig raid i den ljusa skärgården!

No comments:

Post a Comment